Velg din alder

Vi spør om hvor gammel du er for å kunne tilpasse informasjonen vi viser deg best mulig. Her er det ingenting som er hemmelig eller bare for voksne, men av og til kan det være vanskelig å forstå alt.
Havbl%C3%A5%20-%20Alkohol%20-%20dag

Mamma drikker for mye alkohol

Hva skal jeg gjøre, mamma drikke for mye alkohol.

Hilsen meg, gutt 13 år.
 

VÅRT SVAR

Hei og takk for at du skriver til oss!
 
Det er ikke lett når de voksne drikker for mye alkohol, og det er bra at du skriver til oss sånn at du kan finne ut hva du kan gjøre.
 
Dersom du ikke kan snakke med din mamma om dette, håper vi at du har andre voksne omkring deg som du føler at du kan snakke med dette om. Kanskje har du noe andre voksne du kjenner som du stoler på som du kan snakke med. Hvis du har det, kan du prøve å fortelle dem hva du synes om at mamma drikker alkohol.

Hvis du har lyst til å snakke med noen for å få hjelp til å finne ut hva du kan si, kan du ringe til oss på tlf. 90 90 48 48 eller chatte med oss.

Du kan også kontakte noe som heter Kompasset der de er vant til å snakke med ungdom som opplever at foreldre drikker for mye alkohol.
 
Dersom du blir skremt av at mamma drikker, er det en vond opplevelse. Voksne skal ikke oppføre seg på måter som gjør at barn og unge blir redde. Men det hender at de gjør det likevel. Hvis du blir redd hjemme hos deg selv er det ikke så lett å vite hva du skal gjøre. Kanskje har du en god venn som du kan dra til? Eller noen i familien din som vil synes det er fint at du kommer på besøk? Kanskje hjelper det å ringe til noen sånn at du ikke er helt alene med å være redd.

Det finnes noe som heter Barn og unges alarmtelefon som har telefonnummer 116 111. Den er åpen hele tiden, og der sitter det voksne som er vant til å snakke med barn og unge som har det vanskelig på en eller annen måte. De kan hjelpe deg med å finne ut hva som kan være lurt å gjøre akkurat der hvor du er akkurat nå.
 
Noen ganger må vi spørre flere før vi finner noen som har tid og forstår hvordan vi har det. Det er mange voksne rundt deg i samfunnet som både vil og kan hjelpe deg med dette.
 
Vi sender deg gode tanker og ønsker lykke til med å finne de som kan gi deg den hjelpen du trenger for at du kan få det bedre!