Velg din alder

Vi spør om hvor gammel du er for å kunne tilpasse informasjonen vi viser deg best mulig. Her er det ingenting som er hemmelig eller bare for voksne, men av og til kan det være vanskelig å forstå alt.
Beige%20-%20Emoji%20-%20dag

Jeg har toxic venner. Hva kan jeg gjøre?

jeg har toxic venner og vet ikke hva jeg skal gjøre. vennene mine har dårlig innflytelse og de forstår ikke om jeg sier nei. jeg vil ikk være den ene som ikke er med men vil ikke være med de på de dumme tingene de gjør. hva kan jeg gjøre?
 

VÅRT SVAR

Hei og takk for at du skriver til oss!

Det er ikke lett å oppleve at venner ikke er bra for deg og det kan være skikkelig vanskelig å finne ut av hva du kan gjøre for å gjøre de tingene som passer bedre med det du foretrekker og den du ønsker å være.

Det går ikke frem av det du skriver hvem du er pårørende til eller hvor gammel du er. Noe får meg til å tenke at du er ungdom. Det er både vanlig og normalt at ungdomstiden handler om å finne ut hvem en selv er og å finne sin vennegjeng. Dette tar ofte litt tid og de fleste opplever at det til tider er frustrerende.

Det som ofte hjelper, er å snakke med noen man stoler på. Det kan være en av foreldrene dine, en venn, en lærer eller en annen voksen du har tillit til. Det kan få deg til å føle deg mindre alene. Du oppdager kanskje også ulike løsninger på hvordan du kan forhold deg til vennene dine, og dermed få det litt bedre.

Om du trenger noen helt utenfor familien og nettverket ditt til å snakke med, er du velkommen til å ringe til oss på Pårørendelinjen, tlf 90904848.

Vi ønsker deg alt godt!