Velg din alder

Vi spør om hvor gammel du er for å kunne tilpasse informasjonen vi viser deg best mulig. Her er det ingenting som er hemmelig eller bare for voksne, men av og til kan det være vanskelig å forstå alt.
Havbl%C3%A5%20-%20Korona%20-%20dag

Jeg er redd for at jeg og familien min skal få corona

Jeg er en jente på 10 år. Jeg er blitt så redd for at jeg og familien min skal bli syke og dø av corona.

VÅRT SVAR

Hei!

Så fint at du skriver til oss. Slik situasjonen er blitt i Norge nå, er det mange barn som tenker på det samme som deg. Det kan være lurt å snakke med mamma eller pappa, eller en annen voksen du er trygg på.

Kanskje har du hørt på nyhetene at det går an å dø av corona. Det stemmer at noen mennesker i Norge har dødd etter at de fikk infeksjon med corona. Disse menneskene var syke fra før, og de tålte ikke den ekstra sykdommen de fikk i tillegg til den de hadde fra før. Noen sykdommer gjør at folk får litt mindre motstandskraft mot virusinfeksjoner.
 
Hvis du kjenner noen som er veldig syke, kan det hende du blir ekstra bekymret for dem nå. Det er ikke så rart. Heldigvis har vi dyktige sykepleiere og leger i Norge som er flinke til å ta vare på mennesker som blir syke. De aller fleste som får corona blir friske. Men det er av hensyn til de aller sykeste at vi alle sammen må følge de rådene som vi får nå, slik at vi hindrer at viruset sprer seg.
 
Også nå som coronaviruset er i Norge, er det voksne som har ansvar for barn og det barn gjør. Hvis noen blir syke, er det aldri barna sin feil. Men barn kan hjelpe til ved å høre på gode råd. 

Det kommer ikke til å være sånn som nå bestandig, bare lenge nok til at viruset slutter å spre seg. Det finnes mennesker som jobber for å lage en ny vaksine for dette viruset.   

Vær derfor tålmodig, snakk med noen du er trygg på, og husk at det kommer til å gå over etter hvert. I tillegg kan du ringe oss på Pårørendesenteret hver ukedag mellom kl. 09.00 og 15.00 på telefon 90 90 48 48. 

Hilsen oss på Pårørendesenteret