Velg din alder

Vi spør om hvor gammel du er for å kunne tilpasse informasjonen vi viser deg best mulig. Her er det ingenting som er hemmelig eller bare for voksne, men av og til kan det være vanskelig å forstå alt.
Havbl%C3%A5%20-%20Depresjon%20-%20dag

Livet mitt er bare søppel

Jenta jeg elsker hater meg.Broren min som støttet meg i alt er død.Jeg orker ikke skoleJeg føler meg aleneJeg føler meg anderledesLivet mitt er bare søppel 

VÅRT SVAR

Hei og takk for at du skriver til oss!

Det er veldig forståelig at du er lei deg når du har mistet broren din, og når den jenta du elsker ikke elsker deg. Så bra at du velger å skrive til oss slik at du ikke går helt alene med det. Det er ikke godt å bære på så vanskelige følelser alene.

Av det du beskriver så ser det ut til at du har masse av det vi kaller sorg. Du skriver at jenta du elsker hater deg. Du har mista broren din som støttet deg i alt, og som sikkert kunne vært en støtte nå når du har kjærlighetssorg. Det kan igjen gjøre at du savner broren din enda mer enn til vanlig. Da er det kanskje ikke så rart at du føler deg både så sliten at du ikke orker skole, og at du føler deg alene og annerledes.

Det er vondt å høre at du føler at livet ditt bare er søppel. Samtidig er det forståelig at du føler det sånn nå, når alt er så vanskelig. Det er vanlig og naturlig å kjenne på slike vanskelige følelser når vonde ting skjer på rekke og rad. Dette kan det være lurt å snakke med noen om. Det kan hjelpe sånn at du kan få det litt bedre. Vonde ting kan bli enda vondere enn de trenger å bli når du går med dem alene.

Noen synes det er best å snakke med moren eller faren sin når de har det vondt, mens andre synes det er vanskelig å snakke med dem. Det betyr ikke at det er noe galt med foreldrene eller barnet/ungdommen. Kanskje det bare er sånn at man ikke er så vant med å snakke sammen om hvordan man har det.

Dersom du synes det blir for vanskelig å snakke med noen av de voksne du har rundt deg hjemme, kan du kanskje fortelle det til noen andre som du stoler på? Kanskje har du en venn, noen i familien, en tante eller en onkel eller noen andre voksne som bryr seg om deg og hvordan du har det? Det finnes også voksne på skolen (lærer, helsesykepleier, miljøarbeider) som det går an å snakke med om det som er vanskelig.

Det kan være vanskelig å begynne å snakke om det som er vondt, men det er ofte litt lettere etterpå. Det å snakke med noen kan både gjøre at det føles litt lettere fordi du ikke er så alene lenger, og det kan kanskje gjøre at dere sammen kan finne ut av hva du trenger for å få det litt bedre.

Om den første du prøver å snakke med ikke forstår, så prøv en annen. Det er mange voksne som bryr seg om hvordan barn og ungdom har det og som ønsker å være til hjelp.

Du kan også ringe til oss på Pårørendelinjen (90904848) om du trenger å snakke med noen før du bestemmer deg for hvem du vil snakke med av de som er rundt deg. På en måte har du allerede begynt å snakke om det gjennom å skrive til oss. Det viser meg at du har begynt på å prøve å få det bedre og at du ikke ønsker å ha det sånn som du har det nå.

Gode tanker til deg!
 

FLERE SPØRSMÅL

FLERE BREV