Hei,
Takk for at du skriver til oss.
Det du nettopp har opplevd høres både vondt og vanskelig ut. Når en du er glad i, for eksempel en søster, blir full og endrer seg er det normalt å både bli skremt, lei seg og sint. Det at du kjenner på flere følelser, viser at du reagere normalt og at du bryr deg om både søsteren din og det som skjer. Å bry seg om andre er i seg selv en god egenskap som du vil få bruk for hele livet.
Ungdomstiden er en tid hvor vi skal finne ut hvem vi er, og hvem vi vil være. Mange ungdommer tester da ut både grenser og rusmidler. Det er en spennende, kjekk, men også krevende tid både for den som er ung og for familien rundt. Trygge og tilstedeværende voksne som vil snakke om det som skjer, er viktig for å skape trygghet, åpenhet og støtte. I løpet av denne tiden får mange sine egne meninger og holdninger og finner sin plass i ulike venneflokker. Dette gir verdifulle erfaringer på veien til å bli voksen.
For deg som er søster og som står på utsiden og ser på, kan det være godt å snakke med noen om det du opplever. Det kan være en venn eller en voksen du har tillit til. Det kan for eksempel være en forelder, en onkel eller tante, lærer, trener eller helsesykepleier på skolen. Dersom den første du spør ikke har tid, så ikke gi deg. Da må du spørre noen andre, for det er mange voksne som både vil og kan hjelpe deg når du føler deg lei deg og skremt. Vi på Pårørendesenteret tror at det å snakke sammen om det som er vanskelig, gjør at vi får det litt bedre og forstår litt mer av det som kan være vanskelig å forstå. Du er jo allerede i gang med dette, siden du har skrevet til oss!
Hvis du ikke har noen rundt deg som du kan snakke med om dette, kan du ringe hit eller chatte med oss her på Pårørendelinjen. Telefonnummeret vårt er 90 90 48 48 og chatten finner du nede til venstre. Kanskje kan vi hjelpe deg å finne ut hva som er lurt å gjøre for at du skal få det bedre.
Lykke til med å fortsette å dele tanker og følelser med andre, og med å få det litt bedre selv og sammen med søsteren din.