Velg din alder

Vi spør om hvor gammel du er for å kunne tilpasse informasjonen vi viser deg best mulig. Her er det ingenting som er hemmelig eller bare for voksne, men av og til kan det være vanskelig å forstå alt.
7 år
8 år
9 år
10 år
11 år
12 år
13 år
14 år
15 år
16 år
17 år
18 år
LUKK BREV

Hvordan skal jeg klare å komme meg over dette?

For et par uker siden kom jeg hjem fra sykehuset. På sykehuset lå jeg for døden og hadde få timer på meg uten hjelp.. Jeg sliter veldig mye etter det. Jeg har heller ikke fått svar på hvordan alt utviklet seg. Jeg har så mange spørsmål, men får ikke svar. sykdommen er en stor usikkerhet og forvirring... Jeg har slitt en del med traume, lite søvn og dårlig matlyst. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å komme meg over dette, for hver gang jeg snakker om det, knekker jeg sammen.

VÅRT SVAR

Hei og takk for at du skriver til oss!
 
Det høres vanskelig ut å ha det slik som du har det nå og å ha vært igjennom det som du har vært igjennom! Det er veldig forståelig at det har skapt både usikkerhet, forvirring og at det er vanskelig å finne en måte å komme over det på uten hjelp.
 
Når det gjelder informasjon om hva som har skjedd og hvorfor så er det de som jobber på sykehuset der du var innlagt, og fastlegen din, sitt ansvar å gi deg den informasjonen som de har, og fortelle deg hva de har funnet ut. De voksne du bor med skal også bli informert slik at de kan hjelpe, støtte og ta vare på deg på best mulige måte.
 
Det er ikke alltid legene finner ut hva det er med en gang, men med en gang de vet skal de sørge for at du og de voksne som du bor med får vite det. Å være usikker på hva som skjer med deg når det er så alvorlig at du har holdt på å dø av det er virkelig ikke godt. Det er også viktig å finne ut av det sånn at de kan finne ut hva de kan gjøre for å hjelpe deg å ha det bedre.
 
Før du vet kan det være godt å snakke med noen du stoler på om hvordan du har det med det som har skjedd, sånn at du ikke går med det alene. Det kan gjøre det enda vanskeligere enn det trenger å være. Å dele det med noen kan gjør at det ikke føles så ensomt og utrygt, samtidig som de du deler det med kan hjelpe deg å finne ut hva som kan gjøre at du kan ha det litt bedre. Det kan være noen voksne du kjenner godt og stoler på eller en god venn, eller noen andre. Noen synes det er godt å snakke med noen utenfor familien som ikke blir så bekymra, mens andre synes det er best å snakke med mamma eller pappa. Du vet best hvem som er god for deg.
 
Du skriver at hver gang du snakker om det så knekker du sammen. Det er ikke så farlig, selv om det kan kjennes vondt. Det kan være lurt å tenke igjennom hvem, hva og hvor sånn at det ikke er så farlig om du begynner å gråte og sånn.
 
Om du synes det er vanskelig å snakke med noen du kjenner så kan du ringe oss på 90904848.

Jeg sender deg gode tanker og håper at svarene kommer og at du har noen gode rundt deg på veien videre!
 
LUKK BREV
VIDEOER

Det er aldri din skyld

Kroppen min eier jeg